doTERRA Óriás tuja (Arborvitae) illóolaj 5 ml

Az „élet fájának” nevezett óriás tuja igen sokoldalú esszenciális olajat ad.
Elérhetőség: Külső raktáron
Ár11.990 Ft
 • Leírás
 • Termékadatok
 • A meleg és fás óriás tuja esszenciális olajat nyugtató és békés közérzetet teremtő tulajdonságai miatt előszeretettel alkalmazzák meditációs gyakorlatokhoz. Erőteljes tisztító és méregtelenítő hatóanyagokkal rendelkezik, természetes módon segít a bőrápolásban, és frissítő aromát kölcsönöz otthonának.

  Elsődleges előnyök
  - A számtalan módon alkalmazható, sokoldalú óriás tuja esszenciális olaj használatával bőre tiszta és egészségtől ragyogó lesz.
  - Gyakran alkalmazzák meditációs gyakorlatokhoz, hogy hozzájáruljon a békés közérzethez és a megnyugváshoz.
  - Az óriás tuja olaj hatékony tisztító és méregtelenítő hatóanyagokat tartalmaz.
  - Az „élet fája” néven is szokták emlegetni, bővelkedik a jótékony tulajdonságokban, és jellegzetes fás, meleg és földes aromája van.

  Érjen el magasabb tudatállapotot óriás tuja olajjal!
  Az óriás tuja esszenciális olaj tökéletes hátteret szolgáltat a meditációhoz. Aromája egyszerre hat serkentőleg és kiegyensúlyozólag az emberre, miközben élénk lélekjelenlét és éberség érzetét is kelti. Alkalmazza meditációhoz, hogy segítsen elérnie a teljes éberség állapotát.

  Használati módok
  - Alkalmazza a csuklóján és a bokáján túrázás és egyéb kültéri programok előtt, hogy fokozza tettrekészségét
  - Adjon néhány csepp olajat egy vízzel töltött szórófejes üvegbe, és tisztítsa vele a háztartásában használt felületeke.
  - Kombinálja vörös cédrus és tömjén esszenciális olajokkal, és egy fás, meleg aromájú, házi készítésű kölnit kap.
  - Használja jógázáshoz, hogy a gyakorlatok közbeni éberséget és lélekjelenlétet serkentve magát az általános jógaélményt is fokozza.

  Használati utasítás
  Párologtatva: 
  Cseppentsen három vagy négy cseppet egy tetszőleges párologtatóba.
  Helyileg: Masszázshoz keverjen össze belőle öt cseppet 10 ml hordozóolajjal. Fürdőhöz keverjen össze belőle 5 cseppet 5 ml hordozóolajjal. Illatszerként keverjen össze belőle 1 cseppet 10 csepp hordozóolajjal.

  Beszerzés

  Miért éppen Kanadából?
  Az óriás tuja Észak-Amerika északnyugati partvidékének mérsékelt övi esőerdeiben őshonos. 

  Hogyan működik?
  Az óriás tuja egy rendkívül szívós örökzöld fafajta, amelyet nyugati vörös cédrusnak is szoktak hívni. A tuja nemzetség tagjaként azonban az óriás tuja a ciprus-, nem pedig a cédrusfélék családjába tartozik. Az óriás tuják akár a 70 méteres magasságot is elérik. Néhány példány akár több mint ezer évig is életben marad. A mai napig jegyzett legöregebb fa 1460 évig élt. Az óriás tuja riasztja a rovarokat, még a termeszeket is. 
  Az amerikai bennszülött kultúrákban generációról generációra továbbadták az óriás tuja használati módjait. A fából eredetileg hajót, totemoszlopokat és otthont építettek. A gyökeréből és a kérgéből pedig egyéb használati tárgyakat, például kosarakat, kötelet és zsineget készítettek. Az óriás tuja ideálisnak bizonyult minden ilyen jellegű célra, mivel kémiai összetételének és rovarriasztó tulajdonságainak köszönhetően minimalizálta a keletkező károkat, és a lehető legnagyobb fokú tartósságot biztosított.
  Az óriás tuja esszenciális olajat gőzdesztilláció útján nyerik ki magából a fatestből. A fák felesleges kivágását elkerülendő azonban az olaj előállításához csak a faipar által feldolgozott óriás tuják után maradó fűrészport és fatörmeléket használják fel.

   Co Impact Sourcing

  Környezetgondozás és fenntartható beszerzés
  A faipar már hosszú évtizedek óta végzi az óriás tuják kitermelését. Régebben azonban a tuják feldolgozása során hátramaradt fűrészport sajnos hulladékként elégették. Így csökkentette minimálisra a doTERRA a tényleges hulladék mennyiségét, és dolgozott ki környezetbarát beszerzési gyakorlatokat az óriás tuja esszenciális olaj előállításához:

  - A doTERRA együttműködésbe kezdett az óriás tuját kitermelő faipari vállalatokkal, hogy összegyűjthesse a közben hátramaradó fűrészport és fatörmeléket.
  -Majd ezt követően a törmelékanyagból lepárlás útján előállítja a doTERRA óriás tuja esszenciális olajat úgy, hogy közben minimálisra csökkenti a keletkező hulladékot, és gondoskodik a fenntarthatóságról is.

   
 • Növényi rész: fa
  Kivonási eljárás: gőzlepárlás
  Aromás leírás: fás, meleg, földes
  Vegyi összetevők: metil-thuját

  Alkalmazás:
  - belélegezve (aromatikusan)
  - külsőleg

  Bőrérzékenység: Hígitás nélkül alkalmazható.

  Figyelmeztetés
  Előfordulhat bőrérzékenység. Gyermekektől elzárva tárolandó. Ha Ön várandós, szoptat vagy orvosi kezelés alatt áll, konzultáljon kezelőorvosával. Kerülje a szemmel, belső füllel és érzékeny területekkel való érintkezést. A termék felvitelét követő  legalább 12 órán át kerülje a napfényt vagy UV-sugárzást.

  Cikkszám: 60203844

Vissza