doTERRA Rózsa (Rose) illóolaj 5 ml

Az „olajok királynője”-ként is emlegetett rózsa esszenciális olaj a világ egyik legértékesebb olaja.
Elérhetőség: Külső raktáron
Ár159.990 Ft
 • Leírás
 • Termékadatok
 • A rózsaszirmok olyan édes, virágos aromát adnak, amelyet a parfümök és az esszenciális olajok iparágában egyaránt nagyra becsülnek. A rózsaolajat a nap bármely szakában alkalmazhatja a pulzuspontokon, amikor csak egy felemelő aromára vágyik. Kiváló a bőr nedvességtartalmának kiegyensúlyozására, csökkenti a bőrhibák megjelenésének arányát, és hozzájárul az egészséges és egyenletes bőrtónus kialakulásához. A rózsa esszenciális olaj a nyakon és csuklón is alkalmazható, ha azt szeretné, hogy egy csodásan romantikus, egyedi illat lengje körbe.

  Elsődleges előnyök
  A rózsa esszenciális olajnak hangulatjavító tulajdonságokat kínáló, édes, virágos aromája van.
  - Segít kiegyensúlyozni a bőr nedvességtartalmát, hogy mindig a legszebb formáját hozhassa.
  - Csökkenti a bőrhibák megjelenését.
  - Hozzájárul az egyenletes bőrtónushoz és az egészséges arcbőrhöz.

  Intenzívebb bőrápolás
  Gazdagítsa bőrápolási rutinját rózsa esszenciális olajjal! A rózsa esszenciális olaj segít kiegyensúlyozni a bőr nedvességtartalmát, és szövetösszehúzó tulajdonságainak köszönhetően külsőleg alkalmazva segít a bőrhibák megjelenésének csökkentésében. Rendszeres használatával csökkenti a bőrhibákat, egyenletesebb bőrtónust eredményez, és hozzájárul az egészséges arcbőrhöz. Építse be a rózsaolajat napi bőrápolási rutinjába, hogy mindennap élvezhesse az általa kínált megannyi jótékony hatást!

  Használati módok
  Vigyen fel belőle a nyakára és a csuklójára, ha szeretné, hogy egy személyre szóló, édes, virágos illat lengje körbe.
  - Egy mozgalmasan telt nap végén használja egy felemelő és tápláló masszázshoz.
  - Építse be esti bőrápolási rutinjába, hogy segítsen helyreállítani bőre nedvességtartalmát.
  - Alkalmazza a problémás területeken naponta kétszer a bőrhibák megjelenésének csökkentése érdekében.

  Használati utasítás
  Párologtatva: 
  Cseppentsen három vagy négy cseppet egy tetszőleges párologtatóba.
  Külsőleges alkalmazás: Vigyen fel belőle egy-két cseppet a kívánt területre. A bőrérzékenység minimálisra csökkentése érdekében hígítsa hordozóolajjal.

  Beszerzés:

  Miért éppen Bulgáriából?
  Bulgáriában immár 200 éves múltra tekint vissza a rózsatermesztés hagyománya, amely elsődlegesen az esszenciális olaj előállítását szolgálja, így elmondható, hogy Bulgária mára a világ egyik legnagyobb rózsaolaj-előállító országa lett. A Fekete-tenger szomszédságában elhelyezkedő Bulgária remek termesztési körülményeket kínál a száraz, napos éghajlat és a jó vízelvezetésű, homokos talaj kettősének köszönhetően.

  Hogyan működik?
  A doTERRA rózsa esszenciális olajához termesztett és desztillált rózsafajta a damaszkuszi rózsa (latin nevén rosa damascena). A rózsatöveket rendszerint ősszel ültetik el, és május vagy június magasságára állnak készen a leszedésre. A rózsák a homokos, agyagmentes talajt kedvelik napos, mérsékelten nedves éghajlattal és enyhe telekkel.
  A belőle készített esszenciális olajat gőzdesztilláció útján nyerik ki a virágszirmokból. A virágokat kézzel szedik le a kora reggeli órákban, és valamivel később, még aznap le is párolják őket. Fontos, hogy a rózsaszirmok lepárlását még a betakarítás napján elvégezzék ahhoz, hogy minél nagyobb hozamú olajat sikerüljön kinyerni a törékeny, finom szirmokból.

  Egy kényes eljárás
  Még mielőtt az első reggeli napsugarak megjelennének Bulgária égboltján, a betakarítók már odakinn szorgoskodnak a termőföldeken, hogy begyűjtsék a rosa damascena finom szirmait. A meglehetősen munkaigényes előállítási folyamat azonban csak nagyon alacsony hozamot biztosít; több mint 10 000 frissen leszedett rózsasziromra van szükség egyetlen 5 ml-es rózsa esszenciális olaj előállításához.

  doTERRA Co-Impact Sourcing

  Megélhetési lehetőségek teremtése és hagyományőrzés
  Bulgária büszkén vallhatja magát az esszenciális olajok kutatása, fejlesztése és előállítása terén már régóta élen járó országok egyikének. A posztkommunista korszak alatt azonban némi megtorpanás volt észlelhető, mivel a kormány akkoriban inkább a búza-, napraforgó- és kukoricatermesztéshez nyújtott pénzügyi támogatást.
  Ez inspirálta a doTERRA-t az Esseterre termesztő és lepárló központ létrehozására a bulgáriai Dobricsban. Noha az Esseterre a dōTERRA tulajdonában van, mégis egy vérbeli bolgár cég, amelyet bolgár polgárok építettek és irányítanak. Számos szakértő vezető, lepárló, termesztő és mérnök páratlan szaktudását és közös célokat szolgáló elkötelezettségét ötvözi azzal a céllal, hogy kedvezően alakítsa a helyi közösségek életét.
  Bulgáriában az Esseterre vállalat létrejötte jelentős gazdasági fellendülést hozott a dobricsi régió életébe. Egy többmilliós befektetést és számos munkalehetőséget biztosított egy olyan ország számára, ahol a népességnek közel a negyede a globális szegénységi küszöbön vagy az alatt él.

 • Növényi rész: virág
  Kivonási eljárás: gőzdesztilláció
  Aromás leírás: virágos, édes, földes
  Vegyi összetevők:  citronellol, geraniol, nonadekán, nerol

  Alkalmazás:
  - belélegezve (aromatikusan)
  - külsőleg

  Bőrérzékenység: Gyerekek és érzékeny bőrűek számára hígítandó.

  Figyelmeztetés
  Csak külső használatra. Kerülje a szemmel való érintkezést.

  Cikkszám: 60210220

Vissza