PerNaturam 100% kolosztrum macskáknak 125 ml

Immunrendszert támogató takarmány-kiegészítő macskáknak.
Elérhetőség: Készleten
Ár12.290 Ft
 • Leírás
 • Termékadatok
 • Erősen javasolt az alábbi betegségeknél / állapotoknál:
  - Babézia
  - Borreilosis, Lyme-kór
  - FIP
  - FIV
  - Immunrendszer erősítése
  - Macskahimlő
  - Macskaleukémia
  - Macskanátha
  - Szopornyica
  - Toxoplazmózis

  A kolosztrum kivonat a legjobb, amit adhatsz kedvenced immunrendszerének támogatásához. Antitesteket (immunoglobulinokat) tartalmaz, amelyek ellenállóbbá teszik szervezetét a betegségekkel szemben, továbbá a sejtképződéshez szükséges növekedési faktorait, a laktoferrin és a transzferrin természetes antibiotikumokat, az összes aminosavat és vitamint. Alkalmazása műtétek, oltások előtt és után javasolt, továbbá betegségek alatt és teljesítmény fokozás érdekében. Továbbá javasoljuk kölyökmacskák hozzátáplálásához.

  Adagolási javaslat (napi):
  súlytól függően napi 1-3 teáskanálnyi
  Túladagolás nem lehetséges!
  Felbontás után 1 héten belül javasolt elfogyasztani, valamint hűtőben tárolandó!

  Figyelem! A termék takarmány-kiegészítő és nem helyettesíti az esetlegesen szükséges állatorvosi kezelést!

  Humán oldalról, főként ha kisgyermeked van, talán már hallottál a kolosztrumról. Azonban kutyák és macskák kapcsán még nem igen találkozhattál idehaza vele, mert nagyon kevés gyártó cég foglalkozik ezzel a hiánypótló termékkel. Egyébként nem is értem, hogy miért nem!? Ha elolvasod az alábbiakat, te is fel fogod tenni a kérdést magadban, - vajon miért nem tudtál erről előbb!?

  Mi is az a kolosztrum (colostrum)? 
  A kolosztrum a szülést követő néhány napban termelődő előtej, amely nemcsak az embernél, hanem az emlősök más fajainál, többek között a szarvasmarháknál is megtalálható. A kolosztrum rendkívül tápláló hatása mellett nagy mennyiségben tartalmaz a szervezet védekező rendszere szempontjából hasznos anyagokat. Az előtejben jelenlévő hatóanyagok sehol máshol nem találhatók ilyen magas, tökéletesen harmonikus koncentrációban.

  Mi emberek alapvető immunvédettséggel jövünk a világra, míg a kérődző emlősállatokra ugyanez nem igaz, így a tehenek előteje, azaz a kolosztrum tartalmazza az újszülött borjú immunrendszerének alapját gazdag immunglobulin tartalmának köszönhetően. A tehéntől származó kolosztrum biológiailag hasonló felépítésű fehérjéket tartalmaz, mint az emberi vérben található immunanyagok, ám negyvenszer nagyobb koncentrációban.

  De nemcsak az újszülöttek részesülhetnek belőle, hanem mi felnőttek is, csakúgy mint kutyánk és macskánk! Valójában a kolosztrumot évezredek óta sikeresen használják emberi egészséggondozásban és kiskedvenceinknek is sok területen segítséget nyújthat.

  Mielőtt azonban az előnyeiről beszélnénk, néhány szó arról, hogy hogyan is működik.

  Mitől olyan hatékony a kolosztrum?
  Kulcsfontosságú komponensek, amelyek a gyógyító tulajdonságokat hordozzák: 

  Immunglobinok
  Az immunglobulinok más néven antitestek (szervezet immunrendszerének része is egyben). A kolosztrumban található antitestek közé tartozik az IgG, IgM és IgA. A szervezet kórokozókkal szembeni védekezésében központi szerepet játszanak az immunglobulinok.  A plazmában keringő immunglobulinok specifikusan kötődnek az antigénekhez, a keletkező antigén-antitest komplexek az immunválasz kialakulását és fenntartását segítik. Az immunglobulinokat nehéz és könnyű láncok építik fel, ezek alapján  különböztethetők meg (IgG, IgA, IgM, IgD, IgE)

  Az IgG antitestek passzív immunitást nyújtanak a kölyökkutyáknak és a fiatal állatoknak. Ez addig védi őket, amíg a saját immunrendszerük meg nem erősödik. Az IgG antitestek semlegesíthetik a vírusokat, felveszik a harcot a baktériumokkal és a krónikus fertőzésekkel szemben.

  Az IgM antitestek az első újszülöttek által termelt antitestek. Aktiválják az immunrendszer komplementer kaszkád nevű összetevőjét. Egyes baktériumok felületéhez a komplement fehérjék nem tudnak csatlakozni.  Az IgM antitestek szinte bármilyen felületen meg tudnak tapadni és segítik a komplement fehérjéket a behatolók megkötésében és elpusztításában. Az IgM antitest hadosztály az első védelmi vonal a vírusok ellen is.

  Az IgA az antitestek egy másik fontos csoportja. A kutyád többet termel ebből, mint bármely más antitestből. Az IgA egy bélést képez az emésztőrendszerben. Feladatuk, hogy a baktériumokat és vírusokat bebugyolálják az emésztőrendszerbe és ne engedjék onnan ki. 

  Tehát, ha a kutyák nem rendelkeznek elegendő IgA antitesttel, akkor az idegen betolakodók folyamatosan krónikus hasmenést és bélgyulladást okozhatnak. Vagy bejuthatnak a véráramba, és allergiás tüneteket és krónikus gyulladásokat okozhatnak a szervekben. Ezért fontos, hogy a kutyád elegendő IgA munícióval rendelkezzen.

  Növekedési faktorok
  Serkentik a sejtek növekedését, segítenek az izom, a csont, a kötőszövet és a bélnyálkahártya helyreállításában.

  Laktoferrin
  Ez a kolosztrumban lévő fehérje vírusölő, antimikrobális, gomba- és parazitaellenes. Segít elpusztítani a gyulladást kiváltó kórokozókat. Daganatellenes hatással is rendelkezik.

  PRP
  A PRP-k a prolinban gazdag polipeptideket jelentik. Szabályozzák a csecsemőmirigyet és az immunfunkciókat, stimulálják az inaktív immunrendszert, vagy mérséklik a túlműködőt. Segítenek a testnek reagálni a betolakodókra, például mikrobákra, toxinokra vagy allergénekre.

  MSM
  MSM, azaz metil-szulfonil metán (gyakran található ízületi kiegészítőkben). Az MSM egy mikronutriens, amely támogatja a sebgyógyulást és megakadályozza a porckopást. Az MSM-et a rák kezelésében is alkalmazzák. Vizsgálati eredmények szerint csökkenti az emlőrák daganatait, segít a prosztata- és a májrák kezelésében is.

  Már a fenti információk alapján is kiderült, hogy a kolosztrum egyik verhetetlen előnye, hogy képes szabályozni az immunrendszert.

  De nézzük meg, milyen konkrét esetekben nyújthat segítséget a kolosztrum kutyánk és macskánk számára:

  1. Allergia
  A kolosztrum legismertebb felhasználási módja. Az allergia gyakran egy eltúlzott immunválasz. A kolosztrumban lévő PRP-k segítenek mérsékelni ezt a választ. A kolosztrum kiütéseket, viszketést okozó gyulladás kezelésében is alkalmazható. 

  2. Áteresztő bél szindróma
  Szivárgó bél akkor fordul elő, amikor kedvencünk bélrendszere gyógyszerek vagy egyéb méreganyagok miatt megsérül. Az emésztetlen ételrészecskék a bélfalon keresztül átjuthatnak a véráramba. Ezek a betolakodók okozhatják az allergiát, az emésztési problémákat és az ízületi gyulladást. Tanulmányok szerint a kolosztrum segíthet a szivárgó bél gyógyításában. Ennek főszereplője a laktoferrin, amely segít kezelni a gyulladásokat, prebiotikumként működik az egészséges bélbaktériumok táplálásában.

  3. Hasmenés
  Most, hogy már ismered a kolosztrum hatását a szivárgó bél szindrómára, nem meglepő, hogy a hasmenés kezelésében is hatásos. Tanulmányok azt mutatják, hogy sokféle hasmenésnél működik, legyen szó akár a krónikus, az akut vagy a fertőző formájáról.

  Egy 2007-es kutyákon végzett vizsgálat szerint a laktoferrin csökkentette a fertőző bélbaktériumok számát, valamint javította az elválasztott kölykök székletének minőségét.

  4. Szájhigiénia
  A leggyakoribb kisállat egészségügyi problémák parodontális eredetűek, amelyek gyakran fogvesztéshez vezetnek. A legtöbb állatorvos a fogtisztítást altatásban javasolja. Ennek megvannak a maga kockázatai és érthető, hogy sok kutyatulajdonos vonakodik tőle.

  De egy kutatás szerint a kolosztrum képes csökkenteni az ínybetegségeket okozó baktériumok számát. A kolosztrum növekedési tényezői helyrehozhatják a sérült szöveteket.

  5. Gyógyszerek miatti bélkárosodás
  Kapott a kutyád gyulladáscsökkentőt (NSAIDS) vagy antibiotikumot?  Ezeknek a gyógyszereknek sok mellékhatása lehet. Tartós károsodást okozhatnak a belekben, beleértve a szivárgó bélszindrómát. Számtalan tanulmány foglalkozott azzal, hogy a kolosztrum segíthet helyrehozni a gyógyszerek okozta bélkárosodását. 

  6. Öregedésgátló
  Mind azt akarjuk, hogy kutyánk sokáig fiatal és élénk maradjon. A kolosztrum erre is megoldást adhat, több szempontból is öregedésgátló hatással lehet kedvencünkre. Idősebb kutyáknál is segíthet megőrizni a sovány izomtömeget és a csontsűrűséget, így az öregedéssel nem csökken a mobilitás és az erőnlét. A kolosztrum javíthat a regenerációs képességen, segíthet megelőzni az oxidatív stresszt és hátráltathatja a szellemi hanyatlást is.

  7. Autoimmun betegség
  Az emberekhez hasonlóan a kutyák egyre népesebb táborát érintik autoimmun betegségek. A túl sok oltás, a szivárgó bél és a környezeti toxinok csak néhány tényezők a sok közül. A kolosztrumban lévő PRP-k segítenek a túl aktív immunrendszer szabályozásában. Az immunglobulinok és a laktoferrin pedig segítenek visszaszorítani a baktériumokat és a vírusokat. Ezek a vírusok kiválthatják vagy súlyosbíthatják az autoimmun rendellenességeket. A növekedési tényezők pedig csökkenthetik a gyulladást.

  8. Gomba
  A gomba jelenléte viszketést, kellemetlen szagot és diszkomfort érzést okoz. A laktoferrin és peptidjei erős gombaellenes hatással rendelkeznek. A laktoferrin és a kolosztrum immunerősítő tulajdonságai hozzájárulhatnak a kutya vagy macska makacs gombás fertőzésének leküzdéséhez.

  9. Rák
  A kolosztrumban található immunglobulinok támogatják az immunrendszert, segítenek a vírusok és a bakteriális fertőzések leküzdésében is. A laktoferrin gyulladáscsökkentő hatása szintén segíthet a rák kezelésében és megelőzésében. A kolosztrumban lévő citokinek, amelyek támogatják a szervezetet a rák elleni küzdelemben, mivel aktiválják azokat a speciális fehérvérsejteket, amelyek képesek megtalálni és elpusztítani a rákos sejteket. A kolosztrum tartalmaz egy speciális laktalbumin nevű fehérjét is. Tudósok arról számoltak be, hogy a kolosztrum laktalbumin apoptózist (zsugorodást) okozhat a rákos sejtekben, ugyanakkor az egészséges sejtekre nincs hatással.

  10. Ízületi problémák és ízületi gyulladás
  Ha a szivárgó bél szindrómát és a gyulladást kezeljük, már sokat tettünk az ízületi fájdalmak ellen is. A kolosztrum növekedési faktorai segíthetnek helyrehozni a szövetkárosodást. A kolosztrumban lévő MSM pedig segíthet a fájdalom és a gyulladás kezelésében, amely fontos a porc fenntartásában is.

  11. Influenza megelőzés
  Elejét veheted a felső légúti betegségeknek. Hatásosabb megelőzés, mint az oltás. Egy 2007-es tanulmány kimutatta, hogy a kolosztrum „legalább háromszor hatékonyabb, mint az oltás”.

  Egy 2013-as tanulmány szerint pedig a laktoferrin tejsavó fehérje kiegészítő csökkentheti a megfázást: a placebo csoportból 112 fő betegedett meg, míg a kísérletben résztvevők közül csak 48-an, valamint azok a betegek, akik valóban megfáztak, rövidebb ideig voltak betegek.

  Ha kutyád napközibe megy vagy repülős út előtt áll, a kolosztrum adagolása segíthet elkerülni az influenzát vagy a kennel köhögését. Egy másik 2013-as tanulmány eredménye a kolosztrumot kapott kutyák immunfunkciójának javulását hozta. Oltás esetén a kolosztrum javíthatja a vakcinára adott választ.

  12. Külsőleg
  A kolosztrumot külsőleg is alkalmazhatod: regenerálja a bőrt, felgyorsítja a sebgyógyulást és hatékony lehet a következőknél: bőrfertőzés, seb (beleértve a sebészeti sebeket is),rovarcsípés, tályog, érzékeny terület, kiütés, fülfertőzés, ciszta.

  A megfelelő kolosztrum kiválasztása
  A kolosztrum minősége nagyon változó. Következzen némi útmutatás, hogy hogyan kell kiválasztani a kiváló minőségű kiegészítőt.

  Olyan kolosztrumot keress, amely legelőn tartott, rBGH-mentes tehenektől származik. Az rBGH egy géntechnológiával módosított növekedési hormon, a tejtermelés serkentésére használják. Bármely géntechnológiával módosított termék potenciálisan egészségügyi kockázatokat (akár rákot) hordoz magában. Számos országban tilos, többek között az EU-ban, Kanadában, Japánban, Ausztráliában és Új-Zélandon.

  Ügyelj arra, hogy az előállító ne használjon antibiotikumokat a tehenek takarmányozásában, ugyanis a tejüzemek gyakran alkalmazzák tőgygyulladás és más betegségek megelőzésére. Kérj független elemzési tanúsítványt. Győződj meg, hogy a termék nem tartalmaz káros baktériumokat, nehézfémeket vagy más szennyeződéseket. Etikai megfontolásokat figyelembe véve, olyan telephelyet keress, ahol a borjak megkapták az első kolosztrumot, hiszen ez nagyon fontos, különösen az első 48 órában.

  Azonban a jó hírünk az, megtaláltuk neked a legjobb minőségű kolosztrumot, mely minden szigorú kritériumnak megfelel!

  Hogyan add kutyádnak vagy cicádnak a kolosztrumot?
  A kolosztrum a legjobb étek az üres gyomornak. Lehet egy kis mennyiségű joghurthoz vagy húsleveshez is keverni. Csináljunk vele egy hónapos kúrát, majd szükség szerint ismételjük.

  Kutyáknál:
  Por formájában: 1/8 teáskanálnyi 10 kg testsúly kilogrammonként, naponta kétszer.
  Folyadék formájában: kölyökkutyáknak napi 1-3 teáskanálnyi, beteg vagy lábadozó kutyáknak 1 teáskanál (3 ml) és 1 evőkanál (10 ml) között súlytól és állapottól függően.
  Túladagolás nem lehetséges!

  Macskáknál:
  Súlytól függően napi 1-3 teáskanálnyi. Túladagolás nem lehetséges!

  Figyelem: a kolosztrum tejből származik, körültekintően kell adagolni, ha kedvenced allergiás a tejtermékekre. Felmerülhet a kérdés, hogy vajon marhahúsra allergiás kiskedvencek kaphatják-e a kolosztrumot. A válasz a legtöbb esetben, igen, de jobb meggyőződni, hogy mi a helyzet a tejtermékekkel, mielőtt a kolosztrumot beadod neki.

 • Összetevők: Erősen tisztított 100% kolosztrum a tehenek, borjú születése utáni első fejéséből. A tejelő tehenek több kolosztrumot termelnek, mint amennyit a borjak meg tudnak inni. Csak ez a többlet kerül feldolgozásra.

  A termék nem tartalmaz szintetikus adalékanyagokat, tartósítószert, ízfokozót, színezéket, kizárólag 100%-ban természetes összetevőket. 

  Analitikai összetevők: Nyersfehérje 5,1%, zsírtartalom 0,1%, nyersrost 1%, nyershamu 0,79%, nedvességtartalom 90,1%, Ca 0,09%, P 0,09%, Na 0,06%.
  Minden összetevő természetes eredetű.

Vissza