Botanium – okoskert az otthonában

Hidropónikus Növénytermesztés

Mit is jelent pontosan ez a kifejezés? A hidroponia azt jelenti, hogy a növénytermesztés nem földdel, hanem tápfolyadék használatával történik. A természetben a növények úgy jutnak tápanyaghoz, hogy a talajbajutó csapadék tápanyagokkal dúsul a föld által, majd úgy jut el a gyökerekhez, amelyek aztán felszívják a tápanyagokat. Maga a talaj tehát nem szükséges a növényeknek fejlődésük szempontjából, mindaddig, amíg gondoskodunk a tápoldat ellátásáról és minőségi összetételéről. A módszer olyan eredményesnek bizonyult, hogy jelenleg is a NASA kutatásokat folytat, hogyan lehet hidropónikus módszerrel növényt termeszteni a Marson.

Saját zöldségeskert a lakásban

Ez a módszer beköltözhet az otthonába is! Könnyedén lehet saját zöldségeskertje a saját lakásában, amely nemcsak környezetbarát, kényelmes, illetve hatékony, hanem roppantul stílusos is! Remek lehetőség, hogy akár szobánkat, akár a konyhát felpezsdítsük egy kis zöld élettel, miközben főzés-sütés alatt egy mozdulattal friss bazsalikom kerülhet kedvenc ételünkbe.

Növénymagok

Bár minden növény alkalmas a hidropónikus termesztésre, nem mindegyiknél bizonyult ez a termesztési módszer a leghatékonyabbnak. Nálunk csakis olyan magokat talál, amelyek bizonyosan jól érzik magukat ilyen körülmények között és szívesen teremnek minden finomat.

A reggeli szendvics mellé tökéletesen passzol a cseresznyeparadicsom, de bazsalikommal kombinálva remek feltétje lehet az otthoni pizzának is!  Talál nálunk koriander, kakukkfű és tatsoi magokat, de a csípős kedvelőinek előszeretettel ajánljuk a chili paprika termesztését is.

Botanium öntözés

Egyik legfőbb előnye a Botaniumnak a beépített automatikusan adagoló víztartálya. A tartály hetekig kitart, nem kell nap mint nap ápolni, locsolni a növényt, csupán néhány hetente feltölteni vízzel. A Botanium kezelése tehát minimális energiabefektetést kíván, gyakorlatilag magától termeli kedvenc növényeinket.

Kezdő növénytermesztőknek sem kell aggódni, hogy elfeledkeznek meglocsolni a növényt vagy esetleg túlöntözik, hiszen az automatikus öntözőrendszernek hála, ezzel nem is kell törődnünk. 

A Botanium készlet tartalma

Földmentes növénytermesztés?

A Botanium készlethez járó tápoldat teljeskörűen lefedi a növény igényeit, azonban aki fokozott termelékenységre vágyik és szeretné, hogy zöld barátai a lehető legjobban érezzék magukat, azoknak előszeretettel ajánljuk tápoldatunkat. A nyomelemekben gazdag tápoldat elsődleges és másodlagos tápanyagokat tartalmaz, így a növények fejlődését még jobban elősegíti, mint az alap tápoldat, ráadásul akár 3 évig is kitart egy üveg.

Mi a teendő, ha növényt szeretnénk váltani a Botaniumban?

Előfordulhat, hogy ki szeretnénk próbálni egy új, másik növény termesztését. Ez természetesen gond nélkül kivitelezhető: először el kell távolítani a régi növényt, majd fel kell tölteni új botanium táptalajjal, amiben egyből lehet is kezdeni az új palánta termesztését.

Design

Elengedhetetlen szót ejteni a Botanium megjelenésésről. A skandináv minimalista stílusban kialakított design elegáns dekoráció minden otthonba, konyhába vagy szobába egyaránt. Finom színeivel nem harsányan, mégis észrevehetően megragadja az ember figyelmét, harmóniát, szépséget kölcsönözve a helyiségbe.

EgészségmegőrzésHidropóniaNövénytermesztés

Kiemelt ajánlatunk

Megtakarítás 10 Ft
Márka neve

Termék neve

77 Ft 87 Ft
Csak 1 darab maradt
Megtakarítás 10 Ft
Márka neve

Termék neve

77 Ft 87 Ft
Csak 1 darab maradt