Párologtató használata + 5 házilag készíthető illóolaj keverék

Az esszenciális olajok használata ösztönösen egyszerű és rendkívül élvezetes. A doTerra párologtatóinak hála, most az otthona kényelmében élvezheti az illóolajok minden jótékony hatását.

Hogyan használjuk az esszenciális olajokat biztonsággal?

Az esszenciális olajokat általában a három felhasználási mód egyikével juttatjuk be a szervezetbe: aromatikusan, külsőleg vagy belsőleg. Mivel azonban a doTerra esszenciális olajai 100%-ban természetes, koncentrált növényi kivonatokat tartalmaznak, ezért mindig szigorúan, csak az előírásoknak megfelelően szabad használni őket. Az illóolaj párologtató használata a legegyszerűbb és legbiztonságosabb módja annak, hogy bármely illóolaj jótékony hatását élvezhessük.

Hogyan használd a párologtatót?

Legtöbb párologtatónk vízzel működik, rendkívül könnyen, mindenféle nehézség nélkül, pillanatok alatt működésbe hozhatóak. A teendő mindössze annyi, hogy feltöltsük a tartályt megfelelő mennyiségű vízzel, adjunk hozzá a kívánt illóolajból néhány cseppet és már élvezhetjük is a több órán át tartó fantasztikus aromaterápiát az otthon kényelmében. Termékek úgy lettek megalkotva, hogy a lehető legnagyobb kényelmet nyújtsák, így, ha használat közben kifogyna a víz, a párologtató automatikusan leáll így nem kell attól tartania, hogy a vízhiány miatt tönkremegy bármelyik párologtatója. Ráadásul, beépített akkumulátorának köszönhetően több órán át képes folyamatosan, vagy időszakos megszakításokkal üzemelni, így amiatt sem kell aggódnia, hogy mikor kell kikapcsolnia a készüléket.

100%-ban természetes illóolaj

Válasszon a doTERRA CPTG (Tanúsított, Tiszta, Letesztelt Minőségű) esszenciális olajokból és adjon néhány cseppet a tiszta, szobahőmérsékletű vízhez. A még intenzívebb illathatásért akár több olajat is használhat, próbáljon ki több kombinációt, hogy felfedezze, mely párosítás éri el a legkellemesebb hatást. Kísérletezzen a használt olaj mennyiségével, és derítse ki, hogyan érheti el a legjobb eredményt.

Milyen párologtatók vannak?

A doTerra készülékek az otthoni párologtatás teljes körű szabályozhatóságának köszönhetően tökéletes ajándék szerettei, de akár saját maga számára is. Minden párologtató egyedi megjelenésű, de közös jellemzőjük a letisztultság, szépség és a természetes hatású megjelenés. 

Érdemes megtekinteni a palettánkat, hiszen a megnyugtató fa hatású párologtatóktól kezdve a modern, többféle színlehetőséget kínáló LED-világítással ellátott diffúzorokon át a minőségi üveg kialakítású, prémium anyagokbók készített termékig mindent megtalál!

Különböző készülékeink különböző párologtatási beállításokkal működnek, például a doTERRA Petal 2.0 párologtató hat órán át folyamatosan, illetve megszakításokkal 12 órán át működik, illetve rendelkezik éjszakai fény funkcióval is a teljes kényelemért. A doTERRA Roam párologtató pedig akkumulátorról működtetve folyamatosan 4 órán át vagy megszakításokkal 8 órán át tartó párakibocsátást biztosít.

Illóolaj keverék készítése házilag

Az önálló doTERRA esszenciális olajok választékában ma a világon elérhető legkiválóbb minőségű aromás kivonatokat találhatjuk, amelyeket önmagukban vagy keverve is alkalmazhat a személyre szabott jótékony hatásokért. Bár vannak esszenciálisolaj-keverékeink, amelyekben mind olyan egyensúlyt valósítunk meg, amely az összetevők egymást erősítő hatásából születik, érdemes kipróbálniuk a tapasztaltabb olajhasználóknak különböző, hogy a személyes igényeket figyelembe véve a legeredményesebb hatást érhessék el a megfelelő illóolajok és mennyiségek kiválasztásával.

Amennyiben kezdőként is ki szeretnénk próbáni egy-két saját keveréket, ajánljuk a következőket:

1. Borsmenta + citrom

Keverjen el némi vízben pár csepp borsmenta illóolajat egy kevés citrom esszenciális olajjal és használja szájvízként, vagy csak élvezze frissítő hatását aromatikusan. Érdemes hidegborogatásként is alkalmazni, hogy lehűtse a túlhevült testet.

2. Óriás tuja + cédrusfa + tömjén

Szeretné, hogy kellemes illat lengje körbe, de érzékeny az általános parfümökre, kölnikre? Keverjen össze pár csepp cédrusfát, tömjént és óriás tuját a házi készítésű kölnihez és élvezze a különleges, egyedi illatot.

3. Bazsalikom + kúszó fajdbogyó

Ha gyakran feszült, fáradt és stresszes, mindenképpen ajánlott e kombináció kipróbálása. Keverjen össze bazsalikomolajat kúszó fajdbogyó olajjal és egy tetszőlegesen választott hordozóolajjal, majd masszírozza be tarkójába. Nemcsak ellazítani és megnyugtatni fogja ez a nagyszerű keverék, hanem üdítő hatását is rögtön érezni fogja.

4. Muskotályzsálya + levendula

Egy fárasztó hét után mi sem kellemesebb, mint elmerülni a kádban és néhány órát egyedül, nyugalomban eltölteni, távol az élet pörgő, zajos világától. Stresszoldó élményért adjon hozzá fürdővizéhez levendulaolajat egy pár csepp muskotályzsályával. A levendulának köszönhetően bőre üdébb lesz, sőt hozzájárul a nyugalmas alváshoz is.

5. Eukaliptusz + citrom + borsmenta

Ez a keverék egy igazi hűsítő bomba! Néhány perc alatt máris érezni fogja rendkívüli élénkítő hatását. Az eukaliptusz segít a tiszta légzésben, a citromnak pedig felemelő és energiát keltő tulajdonságai segítenek a hangulat javításában. Használja párologtatóban ezt a keveréket!

100% tisztaságú olajAroma diffúzorAromaterápiaIllóolajSzobadiffúzor

Kiemelt ajánlatunk

Megtakarítás 10 Ft
Márka neve

Termék neve

77 Ft 87 Ft
Csak 1 darab maradt
Megtakarítás 10 Ft
Márka neve

Termék neve

77 Ft 87 Ft
Csak 1 darab maradt