Top 5 legnépszerűbb illóolaj és hatásai

Gyakran merül fel a kérdés főleg azokban, akik még újak az esszenciális olajok világában, hogy melyik illóolajat vásárolják meg, mert hát ugye igen sok a választási lehetőség. Ezért összeszedtük a legnépszerűbb illóolajokat és azt, hogy miért szeretik az annyian, milyen jótékony hatásaik vannak.

1. Vadnarancs

Az odafigyeléssel kiválogatott vadnarancs héjából hidegen sajtolva készül a doTerra legkedveltebb esszenciális olaja. Legfőbb előnyei között tartjuk számon bőrfrissítő hatását, illetve energiakeltő aromájának köszönhetően felemelő érzést nyújt testileg-lelkileg.

A vadnarancs illóolajat 3 féleképpen is alkalmazhatjuk, aromatikusan, belsőleg és külsőleg is. Hozzákeverhet krémjeihez, tusfürdőjéhez néhány cseppet az élénkítő hatásért, vagy lélegezze be mélyen párologtató segítségével, de összekeverheti citromolajjal is, hogy megszüntesse a kellemetlen szagokat és frissítse a levegőt.

2. Citrom

A citrom az egyik legsokoldalúbban felhasználható illóolaj. Külsőleg, belsőleg és párologtatva is kifejti tisztító, frissítő, energizáló hatását. Használhatja természetes tisztítószerként akár saját szervezetében, akár otthonában is. Felemelő és energiát adó tulajdonságai pedig garantálják a jókedvet és üdeséget.

Keverjen hozzá citromolajat friss vízhez, hogy helyettesítse a cukros italokat egy természetes, egészséges, frissítő itallal, sőt akár desszertjeit is ízesítheti az olajjal! Fertőtlenítő hatás eléréséhez keverjen bele vízzel töltött szórófejes flakonba néhány cseppet az esszenciális olajból, majd spriccelje a fertőtleníteni kívánt felületre!

3. Air esszenciálisolaj-keverék

Ez a figyelemreméltó hűsítő, pezsdítő hatású illóolaj mentolos friss aromájával felfrissíti és élénkíti az elmét és a testet is, miközben hatóanyagai köztudottan segítséget nyújtanak a szezonális veszélyek hatásainak csökkentésében, ráadásul mindeközben az eukaliptusz illóolaj tartalma miatt nyugtató tulajdonságokkal rendelkezik.

Párologtatva élénkítő párát teremt, amivel elősegíti a tiszta légutakat és a könnyű légzést. Külsőleg is alkalmazhatja, masszírozzon be néhány csepp Air illóolaj keveréket a mellkasába a szezonális veszélyek és évszakváltakozások hatásai ellen, nemcsak hűsíteni fogja bőrét, hanem védeni is szervezetét.

Air Touch

Adja át magát a doTERRA Air esszenciálisolaj-keverék nyugtató, hűsítő aromája nyújtotta élménynek! A könnyed és gyors felvitel érdekében frakcionált kókuszolajjal előre összekevert, golyós kiszerelésben is kapható, hogy mindig Önnél lehessen szükség esetén.

4. Levendula

Épphogy lecsúszva a dobogós helyről, a jellegzetes virágos aromájú levendula méltán tartozik a legkedveltebb illóolajok közé, hiszen számtalan módon hasznosítható. Csökkenti a bőrirritációt és a bőrhibák tüneteit, ellazítja a testet, segít a pihentető alvásban és mindemellett hangulatjavító hatással is rendelkezik.

Otthon is könnyen elkészítheti saját levendulás kozmetikai termékeit. Használjon néhány csepp olajat természetes termékeihez, nemcsak azért, hogy fantasztikus illat lebegje körbe, hanem az illóolaj bőrre kifejtett jótékony hatásaiért is! Nyugalmas éjszakáért masszírozza be gyermeke lábfejét levendulaolajjal, vagy használja aromaterápiaként diffúzálva a szobában.

Levendula Touch

A levendula illóolaj és a frakcionált kókuszolaj keveréke tökéletes megoldás gyermekeknek és érzékeny bőrűeknek is egyaránt.  Csökkenti a bőrirritációt, kellemes, nyugtató illatát pedig bármikor élvezheti, csak masszírozza be halántékába, tarkójába, talpába vagy a pulzuspontok helyén a bőrbe. Tartsa mindig magánál, az extra kényelemért!

5. ZenGest keverék

Ez az egyedülálló keverék a különböző gyomorpanaszok enyhítésére lett kifejlesztve. A ZenGest keverék segít az emésztési zavarok, tengeri betegség, mozgó járműben fellépő rosszullét, hányinger, alkalmanként fellépő hasi diszkomfortérzet enyhítésében és megszüntetésében. Gonddal válogatott összetevőinek köszönhetően csillapítja az émelygést, megőrzi teste természetes emésztési folyamatait. Használhatja aromatikusan, külsőleg és belsőleg is, a kívánt hatás elérése szerint.

Nyugtató hatásért hígítsa frakcionált kókuszolajjal, majd masszírozza be a haskörnyékén a bőrbe hosszú repülőút vagy autóút előtt. Használja belsőleg az egyéb gyomorpanaszok enyhítésérére.

ZenGest Touch

A doTerra megalkotta a ZenGest Touch praktikus golyós kiszerelésű keveréket, amely frakcionált kókuszolajat is tartalmaz, hogy az érzékeny bőr számára is kíméletes legyen, de jótékony hatása ugyanúgy érvényesüljön. A keveréket könnyedén magával viheti, ha utazik, de otthon is remek, kényelmes megoldást nyújt a gyomorpanaszok külsőleges kezelésére.

 

100% tisztaságú olajAromaolajIllóolajIllóolaj hatásaStresszoldásVoodx

Kiemelt ajánlatunk

Megtakarítás 10 Ft
Márka neve

Termék neve

77 Ft 87 Ft
Csak 1 darab maradt
Megtakarítás 10 Ft
Márka neve

Termék neve

77 Ft 87 Ft
Csak 1 darab maradt