Top 6 illóolaj tavaszra

A tavasz illata már a levegőben van! A hideg téli napok végre kezdenek elmúlni és felváltják a meleg napsütéses délutánok, a rengeteg virág, valamint a madarak csicsergése. A tavasz a megújulás időszaka, éppen ezért ideális az energiaszint feltöltésére.

Ebben az évszakban a virágos, citrusos illatok a legnépszerűbbek. Azonban fontos, hogy minden évszakban a hozzánk legközelebb álló illóolajokat válasszuk. Összeállításunkban bemutatunk hangulatemelő, valamint nátha elleni illóolajokat is.

  1. doTERRA citrom illóolaj

A citrom illóolaj méregtelenítő és energetizáló tulajdonságokkal bír. Aromájának köszönhetően derűs és vidám hangulatot teremt, valamint hozzájárul a mentális éberséghez is, kitisztítja az elmét és segít a döntéshozatalban is.

Gyakran alkalmazzák ételek és italok elkészítéséhez. Hígítson mindössze egy cseppet 125 ml folyadékban.

Illatprofil: tiszta, friss, citrusos, élénk

  1. doTERRA grépfrút illóolaj

A grépfrút esszenciális olajat az örökzöld citrusfa gyümölcsének héjából nyerik ki. A sárga színű gyümölcsből készült illóolaj számtalan előnnyel bír. Tisztító és méregtelenítő tulajdonságokkal rendelkezik, megtisztítja az elmét a negatív érzelmektől. Mindemellett méregteleníti a szervezetet is.

Használja ételízesítésként, hogy frissebben induljanak a napjai. Hígítson egy cseppet 125 ml folyadékban.

Aroma: Citrusos, virágos, gyümölcsös

  1. doTERRA borsmenta illóolaj

A borsmenta illóolajat a növény virágzó végeiből és leveleiből nyerik ki. Sokrétű, az egészségre kedvező tulajdonságokkal bír. A hűvösen mentolos illat főbb tulajdonságai a felfrissítés és a fókuszálás. Ezen felül elősegíti az egészséges légzést is, ami kiemelten fontos a tavaszi időszakban.

Használja külsőleg, belsőleg vagy belélegezve. A feszültségérzet csökkentése érdekében keverjen össze 5 cseppet 10 ml hordozóolajjal és masszírozza bőrébe.

Aromás leírás: mentás, friss, lágyszárú

  1. doTERRA muskátli illóolaj

A doTERRA muskátli illóolaj feldobja a hangulatot, csökkenti a fáradtságérzetet, valamint elősegíti az érzelmi jólétet is. Mindemellett a bőrre gyakorolt szépítő hatásával emelkedik ki igazán, ami fontos a zord téli hónapok után. Segít felfrissíteni és tisztán tartani a bőrt és ragyogóvá varázsolni a hajat.

A hangulatemelő hatásért keverje arc- és testápolójába.

Aromás leírás: lágyfüves, zöld, virágos, édes, száraz

  1. doTERRA zöldcitrom illóolaj

Az illóolajat a zöldcitrom héjából hidegsajtolással nyerik ki. A zöldcitrom aromája, valamint íze felfrissít és energiával tölt fel. A citrus antioxidáns tartalmának köszönhetően erősíti az immunrendszert, valamint általánosan jó közérzetet biztosít.

Hangulatemelő tulajdonsága miatt gyakran használják arc- és testtisztítókban.

Parfümként való használatért keverjen 1 cseppet 10 csepp hordozóolajba.

Aroma jellemzői: citrusos, savanyú, édes

  1. doTERRA levendula illóolaj

A levendula esszenciális olajat a virágaiból nyerik ki, vízgőz desztillációval. Évezredek óta ismert a levendula nyugtató hatásáról, hiszen már az ókori rómaiak és egyiptomiak is használták fürdőjükhöz. Azóta azonban szélesebb körben is elterjedt. Használják bőrproblémák gyógyítására, pánik és álmatlanság kezelésére is.

Párologtatóban való használathoz cseppentsen három vagy négy cseppet bele.

Aromás leírás: porszerű, virágos, könnyű

Végezetül pedig hoztunk néhány esszenciális olaj keveréket, amikkel még közelebb érezheti magát a tavaszhoz. Élvezze a különféle tavaszi emlékeket idéző illatokat kedvenc párologtatója segítségével! Ne hagyja, hogy a tavaszi fáradtság ledöntse a lábáról!

  1. Reggeli ragyogás

         3 csepp muskátli

5 csepp grépfrút

2 csepp zöldcitrom

  1. Levegőtisztítás

         3 csepp levendula

         3 csepp citrom

         3 csepp borsmenta

A keverék kiválóan enyhíti a szezonális allergia tüneteit!

Élvezze a doTERRA prémium esszenciális olajai által nyújtott jótékony hatásokat a tavaszi időszakban is!

Kiemelt ajánlatunk

Megtakarítás 10 Ft
Márka neve

Termék neve

77 Ft 87 Ft
Csak 1 darab maradt
Megtakarítás 10 Ft
Márka neve

Termék neve

77 Ft 87 Ft
Csak 1 darab maradt