Gyik

Diffúzorokról:

Diffúzor (párologtató) használatával lehet a legegyszerűbben, legbiztonságosabban és a hosszantartóan kihasználni az illóolajok előnyeit, mint például a térillatosítás, stresszmentesítés, koncentrációnövelés, vagy levegőfertőtlenítés.

Az aromaterápiás diffúzorok ultrahangos technológiával működnek, ami által a vizet és az illóolajokat hideg, finom gőzzé bontják, így teljesen megőrizve jótékony hatásukat.

A készülék hideg párát készít, maximum üzemi hőmérsékletre melegszik fel. Ez tökéletesen alkalmas a terápiás olajokhoz, mert nem keletkezik magas hő, így a bennük lévő kémiai összetevők változatlanok maradnak, azok terápiás hatása nem csökken.

Minden esetben szobahőmérsékletű, tiszta csapvizet vagy desztillált vizet. Magyarországon számos helyen kemény a víz, ezért ezeken a területeken a vízkövesedés elkerülése érdekében javasoljuk a desztillált víz alkalmazását.

Minden diffúzor különböző méretű víztartállyal rendelkezik. A tartályon fel van tüntetve a maximális vízszint. Kérjük, ezt soha ne lépje túl, mert a készülék meghibásodhat. Használat után törölje át a készülék belsejét, hogy ne rakódhasson le vízkő.

A helyiség méretétől függően 2-5 csepp illóolajat tegyünk a vízzel feltöltött tartályba.

Minden esetben vízzel töltsük fel először a tartályt és utána cseppentsünk bele illóolajat. Ellenkező esetben az illóolaj eltömítheti a kerámia lemezt, ami a készülék meghibásodásához vezethet.

Igen. Ha nem szeretné tovább használni a diffúzort, leállíthatja a készüléket a ki-/bekapcsoló gombbal (néhány készüléknél a MIST gomb nyomva tartása a kikapcsolás funkció).

A diffúzor automata vízszint érzékelő rendszerrel rendelkezik. Ha a víz a minimum szint alá csökken, a készülék automatikusan leáll.

Igen. Hidegpárát készítenek minimális hő termeléssel, ami a termék alján lévő ventillátoron keresztül fújnak ki. Nincs tűz, vagy forrázás veszély, ezért biztonságos kisgyermekek vagy háziállatok mellett.

Az automata kikapcsoló rendszer biztosítja a nyugodt éjszakai használatot. Ha a víz mennyisége a minimum szint alá csökken, a készülék automatikusan leáll.

A nyugodt és pihentető alvás érdekében az összes aromaterápiás diffúzor használható világítás nélküli üzemmódban is.

Egy adott készülék üzemidejét a víztartály nagysága, a kimenő pára intenzitása, valamint az párásítás üzemmódja befolyásolja. Néhány készülék a folyamatos párásításon kívül szakaszos üzemmódban is használható, valamint fix üzemidőre is beállítható. Így az üzemidő 1 óra és 12 óra közötti időtartam lehet.

Néhány készülék esetében lehetőségünk van a kimenő páramennyiség szabályozására. Állíthatjuk erősebb, illetve gyengébb fokozatra.

Egyelőre külön lehet a kettőt megvásárolni, de majd kaphatóak lesznek különböző szettek, amik tartalmazni fognak egy diffúzort, illetve egy illóolaj csomagot.

Illóolajokról:

Bármilyen illóolajat lehet használni a diffúzorokhoz, viszont mi a 100%-os esszenciális olajokat ajánljuk, mint például a doTERRA esszenciális olajok.

A 100%-os esszenciális illóolajok nem tartalmaznak semmilyen hozzáadott töltőanyagokat vagy ártalmas szennyezőanyagokat, csak tiszta, természetes, autentikus anyagokból áll. 

A 100%-os esszenciális olajokat számos módon lehet használni, legyen szó akár párologtatásról, külsőleges használatról (pl.: bőrön), és még élelmiszer-adalékként is alkalmazhatóak.