Botanium - egyszerű, mint az egyszer egy

Ki ne szeretne egyszerűen és gyorsan, felesleges piszok nélkül chili paprikát, cseresznyeparadicsomot vagy gyógynövényeket termeszteni lakásában? A Botaniummal többé nem álom az otthoni kertészkedés. Nem kell attól félnie, hogy túlöntözné, vagy éppen kiszárítaná növényét, esetleg nem juttatja hozzá a megfelelő tápoldatokhoz. A Botanium kezelése minimális energiabefektetést igényel, gyakorlatilag szinte magától gondoskodik kedvenc növényeiről. Sőt ami a legjobb, hogy akár kezdő növénytermesztők számára is kiváló a Botanium technikája, hiszen magától öntözi gyógynövényeit.

Miért is ilyen egyszerű a Botanium használata?

Botanium szinte magától termeszteni kedvenc növényeit, zöldségeit, így nem hiába hatalmas népszerűségnek örvend, sőt mi több üzembe helyezése is gyerekjáték, hiszen nem igényel semmiféle kertészeti ismeretet. Mindössze kövesse az alábbi egyszerű utasításokat.

  1.     Töltse fel a tartályt vízzel
  2.     Adja hozzá a Botanium tápanyagokat
  3.     Helyezze a termesztőközeget a tartályba
  4.     Ültesse el magjait a táptalajba
  5.     Csatlakoztassa a Botaniumot
  6.     Pihenjen és kövesse nyomon növénye fejlődését

Hogyan kell karbantartani és tisztán tartani a Botaniumot?

A Botanium mindössze minimális karbantartást igényel, a hagyományos otthoni zöldségtermesztéssel szemben, így Önnek nincs más dolga, csak hátradőlni és élvezni a zamatos zöldségeket.

  1.     Időnként cserélje ki a növény vízét

A növény nemcsak felszívja a vizet és a tápanyagokat a gyökerein keresztül, hanem nyomelemeket is bocsát ki a vízbe. Ezek a szerves vegyületek idővel felhalmozódhatnak és problémássá válhatnak. Ezért ajánlott legalább kéthavonta kiönteni az elhasználódott vizet és feltölteni friss folyadékkal valamint tápanyagokat.

Amennyiben azt tapasztalja, hogy a növény levelei sárgulnak vagy leesnek, akkor mindenképpen végezze el az előbb említett eljárást.

  1.     Fűszernövények termesztése során vágja le a növények virágait

A bazsalikom, az oregánó, a saláta és a koriander mind olyan gyógynövények, amelyek virágzásuk után keserűvé válnak, ezért amint megjelenik az első virág azonnal vágja le ollóval.

  1.     Vágja le a régi leveleket és ágakat

Folyamatosan vágja le a sárgának vagy száraznak tűnő leveleket a növényről, így sokkal jobban fog fejlődni gyógynövénye.

  1.     Tisztítsa meg a fúvókákat

Időnként ásványi anyagok rakódhatnak le a fúvókákban és azok körül. Ezek az ásványi anyagok mindössze régi tápanyagok, amelyek idővel kicsapódnak, azonban előfordulhat, hogy miattuk kevesebb víz jut át a lyukakon. Ennek a problémának az orvoslása végett ajánlott megtisztítani a fúvókákat egy régi fogkefével.

Sőt mi több gondolta volna, hogy a Botaniummal a környezetét is védi? Több nincs felesleges vízpazarlás a növények öntözése során, sőt mi több még a régi táptalajt is újra felhasználhatja. Mindössze csak meg kell tisztítania a tápanyagoktól és a régi gyökerektől, mielőtt újra termesztene benne.

A Botanium optimális választás azoknak, akik idő szűkében nem tudnak elég időt fordítani zöldségeik gondozására, vagy éppen kis lakásban élő kezdő kertészek.

Élvezze a zamatos zöldségek és fűszerek nyújtotta ízeket a Botaniummal!

Kiemelt ajánlatunk

Moringa level por 500g organikusMoringa level por 500g organikus cimke
Spring Blossom Moringa levél Por 500g (Organikus) - Spring Blossom
Akciós ár5.180 Ft Normál ár6.990 Ft
Készleten 22 darab