Otthoni kertészkedés a Botaniummal

A friss otthon termesztett zöldségeknek és fűszereknek nincs párja, hiszen természetes módon – felesleges vegyszerek nélkül – gondozhatja őket. Azonban, akik nem kertes házban élnek, úgy vélik, hogy le kell mondaniuk a zamatos zöldségekről és mindössze a bolti, üvegházban termesztett megfelelőik maradnak. A bátrabbak viszont belefognak kis lakásukban is az otthoni kertészkedésbe, egészen addig, amíg meg nem unják a vele járó sok bosszankodást. Ugyanis mindig eluralkodik a piszok és a mocsok a lakásban, ha át kell ültetni a növényt vagy éppen a megfelelő tápanyagokat akarja a számára megtalálni. Mindemellett az otthoni lakás kertészkedés eredménye is kétséges. A kevesebb fény, meleg, valamint a rosszabb tápanyagok miatt nem biztos, hogy sikerrel jár a gyógynövények termesztése terén.

A Botanium azonban megalkotta a hidropónikus növénytermesztést, amellyel bátran otthonában is termesztheti kedvenc gyógynövényeit és zöldségeit, mindezt piszok és kétségek nélkül.

Hogyan is működik a Botanium?

A hidroponika azt jelenti, hogy a növénytermesztés nem földdel, hanem tápfolyadék felhasználásával történik. A természetben a talaj nem szükséges a növények fejlődés során, amíg gondoskodunk a minőségi tápoldat ellátásukról. Ugyanis a gyökereknek vízre, tápanyagra és oxigénre van szükségük, amit a hidroponikával sokkal hatékonyabban lehet számukra biztosítani.

A Botanium termesztőközege sok vizet szív fel, miközben levegős környezetet is biztosít a gyökerek számára. Ennek előnye, hogy nem csak gyorsabban növekednek a zöldségek, gyógynövények, hanem sokkal egyszerűbb is, mintha talajban termesztené növényeit. A benne lévő tápanyagok pipettával egyszerűen hozzáadhatók. A hozzáadandó mennyiség azonban a termesztett növényektől függ.

A beépített víztartálynak köszönhetően a Botanium alsó része megtartja a vizet és a tápoldatot. Amikor csatlakoztatja a mellékelt USB-kábelt, a víz felpumpálódik a tartályból, így táplálva növényét. A víz ezután átszűri a termesztő táptalajt - egy részét a növény felhasználja, a többi pedig visszakerül a tartályba. Ennek a technológiának köszönhetően a Botanium hetekig öntözi növényét, mielőtt újra kellene töltenie a tartályt.

Miért válassza a Botaniumot a megszokott otthoni lakásban való kertészkedés helyett?

  •         Nincsenek talajon terjedő kártevők
  •         Steril öntözőközeg
  •         3 óránkénti automata öntözés
  •         Gyorsabb növekedés
  •         Nincs rendetlenség és piszok
  •         Vízszint jelzés a terméken
  •         Nem lehet túlöntözni a növényt
  •         Hatékony vízhasználat, nincs felesleges pazarlás
  •         Több vitamint tartalmazhat a növény számára, mint a hagyományos kertészkedés
  •         Nem kell a szomszédok segítségét kérnie a gyógynövényei gondozásához, ha elutazna

Látható, hogy a Botanium használata egy új szintre emeli az otthoni növénytermesztést és megkönnyíti a vele járó feladatokat és kellemetlenségeket.

A Botanium remek lehetőséget biztosít, hogy akár a szobáját, akár a konyháját felélénkítse stílusos zöld növényekkel, miközben főzés alatt friss zöldségekkel ízesítheti kedvenc ételeit.

Botanium növénymagok

Igaz, hogy minden növény számára alkalmas a hidropónikus termesztési eljárás, azonban nem mindegyiknél ugyan olyan hatékony. Kínálatunkban csak olyan magokat talál meg, amelyek jól érzik magukat az otthoni körülmények között is.

Talál nálunk kakukkfű, tatsoi, koriander, cseresznyeparadicsom, bazsalikom valamint chili magokat is.

Nem is lehetne egyszerűbb és élvezetesebb a növénytermesztés otthonában! Botaniummal tuti a siker!

Kiemelt ajánlatunk

Megtakarítás 10 Ft
Márka neve

Termék neve

77 Ft 87 Ft
Csak 1 darab maradt
Megtakarítás 10 Ft
Márka neve

Termék neve

77 Ft 87 Ft
Csak 1 darab maradt